Doel

In deze training leer je echt de essentie van Lean (leiderschap) kennen, zoals het bij de bron, Toyota, wordt toegepast. Je leert op welke wijze het management van Toyota de Lean cultuur binnen de organisatie continu ontwikkelt. Onze training is gebaseerd op de boeken die Toyota binnen haar eigen organisatie gebruikt om medewerkers op te leiden.

LEan Management SsyteemDeze 3 daagse training zal je inzicht geven in de leiderschapsstijl en management tools die Toyota inzet om de organisatie te ontwikkelen.

Startpunt voor het creëren van een verbetercultuur is Shokuba Kasseika. Je focust je op een cultuur waarin medewerkers leren kritisch na te denken en problemen zelfstandig kunnen oplossen. Gebaseerd op ‘respect for people’ zorgt de combinatie van visueel management, policy deployment (Hoshin Tenkai  en Hoshin Kanri) en de juiste interactie tussen management en werkvloer voor meer energie. In plaats van micromanagement, planning en controle, wordt de werkvloer zelforganiserend. Hierdoor worden teams, en daarmee organisaties, op top niveau gebracht.

Vereiste voorkennis

Je bent Lean Green Belt gecertificeerd en je hebt ervaring met het uitvoeren van verbetertrajecten. Heb je geen Green Belt certificering, maar denk je wel over de juiste ervaring te beschikken, neem dan contact met ons op, zodat we een intake kunnen afnemen.

Inhoud

In deze training leer je de essentie van  TMS. De training is gebaseerd op ons boek Lean Management Systeem.

Onderwerpen zijn onder andere:

 • Leiderschap & management in Lean context
 • Teamontwikkeling in Lean context
 • Policy deployment
 • De kracht van visualisatie
 • Ontwikkelen van de werkomgeving
 • Acties om de werkomgeving te revitaliseren / in beweging te krijgen
 • Werken met het KPT-bord, takenbord en Visual Board
 • Mindset van continu verbeteren
 • Ontwikkelen van kwaliteit

Tijdens de training zijn er online-sessies met onze business partner Tim Wolput uit Tokyo om kennis bij de bron op te doen. Tussen de trainingsdagen ga je zelf oefenen met het concreet toepassen van Shukaba Kasseika. Het zijn opdrachten die passen binnen je werk als coach  / leider / manager.

Certificering

Na het volgen van de training kun je je aanmelden bij het Japan Management Institute voor het TPS-level 4 examen. Wanneer je slaagt voor de toets ontvang je het Japanse certificaat.

Klik hier om je direct aan te melden.

Data en tarieven

De TMS training kost € 2195,- excl BTW, exclusief examen en certificering*. Je ontvangt het boek Lean Management Systeem.

 • 24 maart, 14 april, 10 mei 2023
 • 13 oktober, 17 november, 15 december 2023

De trainingsdagen zijn van 9.00 tot 16.30 uur.

Locatie: Flierveldshoeve in Hengelo

Groepsgrootte: minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers

* examens worden afgenomen door het Japan Management Institute. De examenkosten zijn €350,-  excl BTW.

Deze training is ook zeer geschikt om incompany gegeven te worden, wanneer een organisatie al een tijd met Lean werkt en graag een vervolgstap wil maken in oa Policy Deployment en de verbetercultuur in teams.

Neem voor meer informatie hierover contact op via info@trainingenlean.nl


  Wat wij belangrijk vinden in onze training Toyota way Management Systeem

  Theorie

  De TMS theorie is gebaseerd op ons boek Lean Management Systeem en onze kennis opgedaan in Japan. Tijdens de training zal onze collega Tim Wolput live vanuit Tokyo de laatste inzichten vanuit Japan met ons delen.

  30 dagen

  Wist je dat het 30 dagen duurt om een nieuwe gewoonte aan te leren of een oude gewoonte af te leren? Dit ga jij tussen de trainingsdagen in je eigen praktijk oefenen!

  Plezier

  Een essentieel element van TMS is het bouwen van een sterk team dat werkplezier ervaart. Dat willen wij natuurlijk ook in deze training centraal stellen samen met de deelnemers.