Doel

Het doel van deze Online Yellow Belt Lean is om je in 3 modules + een workout sessie te laten ontdekken wat Lean is en wat Lean voor jou en je organisatie kan betekenen. Je leert een aantal basis technieken en met behulp van een aantal kleine opdrachten kun je tussen de modules door oefenen in je eigen praktijk.

Het is een training, geen elearning-module. Dit heeft als voordeel je les krijgt van een ervaren trainer. Je kunt dus je vragen stellen en samen met de andere deelnemers praktijksituaties bespreken.

Inhoud

De Online Yellow Belt bestaat uit 3 modules + een workout sessie waar praktijksituaties besproken worden. De 3 modules zijn van 9.15 uur tot 12.30 uur, inclusief de benodigde pauzes. Iedere module sluit je af met een korte toets om jezelf te kunnen testen op wat je onthouden hebt en wat je verder nog wilt leren.

De workout sessie is 1,5 uur en is bedoeld om praktijksituaties te bespreken.

Onderstaande onderwerpen worden behandeld:

 • Klantwaarde / Kanomodel – denken in termen van toegevoegde waarde
 • 5S  –  werkplek organisatie, reductie zoektijd, beweging, voorraad en transport
 • Waardestroomanalyse – processen op een andere manier zichtbaar maken
 • Verspillingen elimineren – leren de verspillingen te herkennen in je eigen werkomgeving

Certificering

Na het volgen van de training en het doen van een kleine praktijkopdracht ontvang je het Online Lean Yellow Belt certificaat.

Data en tarieven

De Online YellowBelt training kost 395,- excl BTW.

De training bestaat uit 3 modules van 9.15 uur tot 12.30 uur en een work out sessie van 1,5 uur.

Na je aanmelding ontvang je thuis het boek Kennismaken met Lean.

Data 2023:

 • 1…

Locatie: Online

Groepsgrootte: minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers

Deze training kan ook incompany gegeven worden. Neem voor meer informatie hierover contact op via trainingen@ngenious.nl


  Wat wij belangrijk vinden in onze online Yellow Belt training

  blog-article-1

  Theorie

  In online Yellow Belt worden een aantal basis elementen van Lean uitgelegd en geoefend. Hierdoor kun het geleerde in je eigen praktijk  toepassen. De training wordt verzorgd door een ervaren trainer. Maak dus volop gebruik van de ruimte om vragen te stellen over je eigen praktijk.

  Opdracht

  Tussen de lessen door werk je een kleine opdracht in je eigen praktijk uit, zodat de theorie nog beter gaat beklijven. Je levert deze opdracht ter beoordeling bij ons in.

  Plezier

  We kunnen helaas niet de koffie voor je verzorgen online. Wel kunnen wij ervoor zorgen dat we koffiemomenten benutten om elkaar beter te leren kennen.