Ons Verhaal

In 2010 zijn wij Lean gaan ontdekken. Een ontdekkingsreis die tot op de dag van vandaag voortduurt en waar wij ontzettend veel energie en plezier uit halen.

Trots zijn wij op onze 3 publicaties en dat wij in 2020 partner zijn geworden van het Toyota Management Institute

Wij stellen ons graag aan je voor

JAN WIJNAND HOEK
JAN WIJNAND HOEKLean trainer & coach
Jan Wijnand is mede-eigenaar van TrainingenLean. Hij streeft ernaar dat vakmanschap weer op de eerste plaats komt te staan en bureaucratie plaats maakt voor passie en werkplezier (Yarigai). Zo kunnen teams succesvoller zijn en in samenwerking doelen nastreven. Voor management ontstaat hierdoor weer ruimte de organisatie te ontwikkelen, in plaats van brandjes te blussen. Jan Wijnand is een verhalenvertaler die mensen weet te boeien en door de praktijkanecdotes mensen zelf tot actie over te laten gaan.
MARIËL KOOPMANS
MARIËL KOOPMANSLean trainer & coach
Mariël is mede-eigenaar van TrainingenLean. Zij streeft ernaar de kracht van de Lean filosofie te borgen in organisaties. Of het nu een ziekenhuis, bouwonderneming of onderwijsinstelling betreft, zij gelooft dat de transformatie naar een lerende organisatie de sleutel is naar succes op de werkplek. Door haar enthousiasme laat zij teams stappen zetten in de transitie naar een continu verbetercultuur. Als onderwijskundige gelooft zij in een levenlang leren.
WIM NIEUWENHUIJZEN
WIM NIEUWENHUIJZENLean trainer & coach
Wim heeft zijn jarenlange carrière als CFO/COO in diverse internationale bedrijven in zowel de profit als de non-profit sector beëindigd om zich volledig toe te leggen op zijn passie: het geven van Lean trainingen en het ondersteunen van organisaties bij hun Lean journey. Vanuit zijn brede ervaring is hij in staat om medewerkers opnieuw naar de eigen omgeving te laten kijken en zich daarover te verbazen: hij noemt dat “Leren zien”. Samen met hen de problemen ontdekken en hen helpen bij het leren hoe ze deze zelf kunnen oplossen.

Onze waardevolle momenten!

Opleiding tot TMS authorised lecturers

In februari 2020 zijn Jan Wijnand, Mariël en Mirjam afgereisd naar Nagoya, Japan, voor hun opleiding tot officieel instructeur in het Toyota way Management System.

Lean Studiereis 2019

In mei 2019 is TrainingenLean met 12 enthousiaste deelnemers afgereisd naar Japan voor een leerzame en intensieve Lean Studiereis. Bezoeken aan o.a. Toyota, Omron en Oishi accounting stonden op het programma. Ook stond een studiedag bij het Toyota Management Institute in Nagoya op het programma

Kata training uitgelicht

De kracht van doelgericht verbeteren. Er is beperkt tijd in organisaties dus je kunt maar beter verbeteren wat moet in plaats van wat kan. Door middel van experimenten snel leren wat wel en niet werkt. Leer hoe je met een team de PDCA-cirkel goed kunt doorlopen.

Black Belt 2018

In 2018 stonden diverse Black Belt trainingen op het programma. Deelnemers die de ambitie hebben het Lean gedachtegoed verder te brengen in hun eigen organisatie of bij hun klanten.

Jaaroverzicht 2017

Een terugblik op een succesvol jaar voor onze klanten en voor ons. Diverse in company trajecten en open inschrijvingstrainingen afgerond.