Ons Verhaal

In 2010 zijn wij Lean gaan ontdekken. Een ontdekkingsreis die tot op de dag van vandaag voortduurt en waar wij ontzettend veel energie en plezier uit halen.

Trots zijn wij op onze 3 publicaties en dat wij in 2020 partner zijn geworden van het Toyota Management Institute

Wij stellen ons graag aan je voor

MARIËL KOOPMANS
MARIËL KOOPMANSLean trainer & coach
Mariël is mede-eigenaar van TrainingenLean. Zij streeft ernaar de kracht van de Lean filosofie te borgen in organisaties. Of het nu een ziekenhuis, bouwonderneming of onderwijsinstelling betreft, zij gelooft dat de transformatie naar een lerende organisatie de sleutel is naar succes op de werkplek. Door haar enthousiasme laat zij teams stappen zetten in de transitie naar een continu verbetercultuur. Als onderwijskundige gunt zij iedereen een pad waarin je levenslang kunt en mag leren.
JAN WIJNAND HOEK
JAN WIJNAND HOEKLean trainer & coach
Jan Wijnand is mede-eigenaar van TrainingenLean. Hij streeft ernaar dat vakmanschap weer op de eerste plaats komt te staan en bureaucratie plaats maakt voor passie en werkplezier (Yarigai). Zo kunnen teams succesvoller zijn en in samenwerking doelen nastreven. Voor management ontstaat hierdoor weer ruimte de organisatie te ontwikkelen, in plaats van brandjes te blussen. Jan Wijnand is een verhalenvertaler die mensen weet te boeien en door de praktijkanecdotes mensen zelf tot actie over te laten gaan.
WIM NIEUWENHUIJZEN
WIM NIEUWENHUIJZENLean trainer & coach
Wim heeft zijn jarenlange carrière als CFO/COO in diverse internationale bedrijven in zowel de profit als de non-profit sector beëindigd om zich volledig toe te leggen op zijn passie: het geven van Lean trainingen en het ondersteunen van organisaties bij hun Lean journey. Vanuit zijn brede ervaring is hij in staat om medewerkers opnieuw naar de eigen omgeving te laten kijken en zich daarover te verbazen: hij noemt dat “Leren zien”. Samen met hen de problemen ontdekken en hen helpen bij het leren hoe ze deze zelf kunnen oplossen.
BIRGIT KUILENBERG
BIRGIT KUILENBERGLean trainer & coach
Birgit heeft een passie voor het ontwikkelen van mensen. Als docent heeft zij jarenlange ervaring in het onderwijs en de ondersteunende processen. Voor haar is het samen onderzoeken, experimenteren, leren en successen behalen, de kracht van lean. Door met een leanbril naar je werkzaamheden te kijken zie je nieuwe mogelijkheden. Hierdoor word je iedere dag weer uitgedaagd om te kijken of het anders, beter, slimmer of efficiënter kan. Met een open houding ontdek je zo veel meer dan je van te voren had kunnen bedenken.
WILMA DE GROOT
WILMA DE GROOTLean trainer & coach
Wilma ziet de Lean-filosofie als “a way of life” en wil anderen dit ook graag laten ervaren. Trainen en coachen volgens deze denkwijze geeft haar dan ook veel energie. Als Black Belt en kwaliteitsadviseur in zorg en onderwijs heeft ze al veel Lean-trajecten mogen begeleiden en het coachen van verbeteraars is haar dagelijks werk. Ze houdt ervan om bruggen te bouwen tussen professionals, teams, verschillende organisaties en werkvelden. Haar benadering is tactvol, verbindend en creatief. Ze ziet het begeleiden en trainen van uiteenlopende doelgroepen, met respect voor ieders eigen groeiproces, als de mooiste uitdaging.

Onze waardevolle momenten!

Opleiding tot TMS authorised lecturers

In februari 2020 zijn Jan Wijnand, Mariël en Mirjam afgereisd naar Nagoya, Japan, voor hun opleiding tot officieel instructeur in het Toyota way Management System.

Lean Studiereis 2019

In mei 2019 is TrainingenLean met 12 enthousiaste deelnemers afgereisd naar Japan voor een leerzame en intensieve Lean Studiereis. Bezoeken aan o.a. Toyota, Omron en Oishi accounting stonden op het programma. Ook stond een studiedag bij het Toyota Management Institute in Nagoya op het programma

Kata training uitgelicht

De kracht van doelgericht verbeteren. Er is beperkt tijd in organisaties dus je kunt maar beter verbeteren wat moet in plaats van wat kan. Door middel van experimenten snel leren wat wel en niet werkt. Leer hoe je met een team de PDCA-cirkel goed kunt doorlopen.

Black Belt 2018

In 2018 stonden diverse Black Belt trainingen op het programma. Deelnemers die de ambitie hebben het Lean gedachtegoed verder te brengen in hun eigen organisatie of bij hun klanten.

Jaaroverzicht 2017

Een terugblik op een succesvol jaar voor onze klanten en voor ons. Diverse in company trajecten en open inschrijvingstrainingen afgerond.

Waar wij in geloven!

Wij gunnen iedereen de kans om zich altijd te blijven ontwikkelen. Wij kunnen hier bij onze klanten invulling aangeven, omdat onze klanten daar ook in geloven. Dit is helaas niet overal op de wereld een vanzelfsprekendheid. Daarom zijn wij donateur van Edukans Foundation.

We werken aan goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Door te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokkenheid van ouders en relevante opleidingen voor jongeren. Zodat kinderen de kans krijgen zich te ontwikkelen!